28 Temmuz 2015 Salı

Insert Tuşu Ne İşe Yarar

Kalvye üzerinde bulunan fakat br çok bilgisayar kullanıcısının habersiz olduğu bir tuş da Ins (Insert)tuşudur.Normal bilgisayar kullanıcılarının pek işine yaramayan bir tuşdur ancak bilgisayar başında çalışanlar için özellikle yazı yazanlar için çok faydalı bir tuşdur.Şimdi Ins (Insert) tuşunun ne işe yaradığına ve ne nasıl kullanıldığına göz atalım.


Klavye üzerinde genellikle I-N-S, Insert, Ins ya da I-N-S-E-R-T yazılan tuştur. Word ile çalışanlar tarafından kullanılan bir tuş olan Insert  normalde Word gibi bir kelime işlemcide eksik yazılmış bir harfi tamamlamak için kullanılır.Insert tuşu ile imleci kelimenin arasına getirip eksik harfi araya yazmanıza yarar.
Örnek vermek gerekirse ENTER yazmak istediniz fakat ENTR yazdığınızı fark ettiniz. İmleci T ve R arasına getirip E harfini yazabilirsiniz. Fakat ENTER yerine ENTTR yazdıysanız ve ikinci T yerine bir E yazmak istiyorsan iz yapacağın iz en pratik hareket, Ins tuşuna bastıktan sonra fazla olan T’nin önüne imleci taşıyarak E’ye basmaktır. Böylece silmeye gerek kalmadan doğru harf eskisinin yerini alır. Ins tuşuna bir kez bastığınızda, daha sonra yapacağınız tüm hareketlerde de aktif halde kalacaktır. Bu yüzden tuş ile işiniz bittiğinde üzerine bir kez daha basmanız ve tuşu etkisiz hale getirmeniz gerekir.