30 Mart 2016 Çarşamba

Sm Bus Denetleyicisi Ne Demektir

Bu yazımızda Bilgisayarınıza yeni işletim sistemi yükledikten sonra bir çok kişinin başına gelmiş bir konuya yanıt vermeyi hedefliyoruz


Sm Bus Denetleyicisi Ne Demektir?

Smbus Denetleyicisi Nedir Driver Nasıl Kurulur Yüklenir İndir Download
Smbus Nedir; bilgisayarınızda ufak verilerin taşınmasını sağlayan bir arayüz diyebiliriz. Çoğu zaman Driver'i yani Sürücüsünün kurulamamasından dolayı merak edilen bir sürücüdür. Sm bus sürücüsünü driverini indirmek ve indirdikten sonra kurulumu yükleme nasıl yapılır detaylı olarak öğrenmek için aşağıdaki adımları gerçekleştirin.

Smbus Denetleyicisi olarak adlandırılan bu sürücümüzü kurmanız için bilgisayarınızın marka ve modeline göre Google üzerinden SMBus denetleyicisi olarak sürücüsünü defalarca aramış veya Bilgisayarınızın marke ve modeline göre Üretici firmanın sitesinde yapmış olduğunuz aramalar sonucu sahip olduğunuz modelin tüm driverlerini indirmiş ve hala kurulum gerçekleştiremediyseniz diye bu yazı ile sorununuzu çözebileceğinizi düşünüyorum.

Tüm driver'leriniz kuruldu ancak Aygıt Yöneticisinde SmBus Denetleyicisi sarı ünlem veya soru işareti taşıyorsa aşağıdaki adımları gerçekleştirin.

Smbus Denetleyicisini Bulma İndirme ve Kurma:

Öncelikle Bilgisayarınıza Bilgisayarınızın Chipset adlı driver olarak adlandırılan Sıkıştırılmış veya direk paket olarak indirilen paketin nereye açıldığına dikkat ederek kurun. Yada Rar şeklinde inmiş ise Rar dosyasını masaüstüne yeni bir klasör içerisinde açın ve içerisindeki setup dosyası ile Chipset kurulumunu gerçekleştirin.

Hala sorun düzelmedi ise Genelde İntel işlemcilerde karşılaşılan bu problemi çözebilmek için bu aygıtı el ile manuel olarak kurmanız gerekmektedir.