22 Mart 2016 Salı

Yazıcı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


Günlük hayatımızda en çok kullanılan ve vazgeçilmez olan yazıcımız bazen bizlere sorun çıkartır.
Bu sorunları kendiniz çözün diye bir kaç püf noktası paylaşıyoruz.


1. Yazıcının kafasına yazımdan hemen sonra dokunmayınız, bu durumda çok sıcak olacaktır. Yazıcı kafasını elle hareket ettirmeyiniz.


2. Şeridi takarken bükülmemesine dikkat ediniz.

3. Yazıcıyı kapattıktan (OFF) sonra, yeniden açmak (ON) için, en az birkaç saniye bekleyiniz. Beklenmeden açılırsa başlangıç işlemleri normal şekilde gerçekleşmeyebilir.

4. Yazıcı, nem oranının düşük olduğu, tozun az bulunduğu ve güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak bir yere yerleştirilmelidir.

5. Şerit kartuşu ve kağıt doğru olarak yerleştirilmedikçe yazıma başlamayınız.

6. Yazıcı çalışıyorken, sürekli form kağıdı ek yerinden yırtmaya çalışmayın. Bu durumda yazıcı kafanın iğnelerinin kırılmasına yol açabilirsiniz. Bu tür arızaların garanti kapsamı dışında olduğunu unutmayın. Bu tür işlemleri yazım bittikten sonra yapın.

7. Yazıcı çalışırken, ellerinizi ve şahsi eşyalarınızı (mücevher ve kravat gibi) şerit kartuş mekanizmasından uzak tutunuz.

8. Yazıcıyı düzgün ve temiz bir yere yerleştiriniz. Yazıcının üstüne bir şey koymaktan veya dayamaktan kaçınınız. Kazara yazıcının içine bir şey kaçıracak olursanız, yazıcıyı kapatarak (OFF) kaçan şeyi dikkatlice alınız.

9. Yazıcının ıslanmamasına dikkat ediniz. Yanlışlıkla su döküldüğünde, yazıcıyı derhal kapatarak (OFF) dikkatlice kurulayınız. Kağıt silindirinden yazıcıyı ters çevirmek iyi sonuç verebilir. Yazıcı tamamen kuruyuncaya kadar kesinlikle açmayınız.

10.        Bilgisayar veya yazıcınız açıkken kabloları çıkartıp takmayınız. Bu tür işlemler için önce cihazlarınızı kapalı (OFF) durumuna getiriniz.